Nyheter

Ökande  kvalitet, leveranssäkerhet och kostnadseffektivitet ställer krav på förnyelse av utrustning, organisation och arbetsmetoder. Här kan du läsa mer om nyheter hos PTAB.


 

Vintern 2020-2021

Vi har beställt en ny Flerop. Quaser MV204E med 4:e axel.

Augusti 2020

Vi har köpt Hexagons mätarm "Romer Absolute 7725-SI". Det här är deras noggrannaste mätarm med ett mätområde på Ø 2,5 meter. Med den här armen förenklar vi mätningen på många av våra befintliga artiklar. Den ger oss också möjlighet att mäta mer komplicerade detaljer samtidigt som vi kan få mätprotokoll direkt från mätningen.

September 2018

Vår huvudmaskin inom kantpressning är en AMADA HFP 220 ton 3m. Vi har nu ersatt en annan äldre maskin med en kantpress AMADA HFP 100 ton 3m. Med den här investeringen kommer vi både öka kapaciteten och arbeta på ett likartat och strukturerat sätt i en jämn och hög kvalitet.

Januari 2018

Vi har installerat en ny LISSMAC SBM-L 1500 kantbrytningsmaskin. Detta är en maskin med dubbelsidig kantbrytning och dessutom möjligt att förbehandla artiklarna med dubbelsidig slipning. Maskinen tar bort största delen av vår manuella kantbrytning och ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder kantbrytning/slipning i större omfattning.

September 2017

Vi har installerat en svarv Doosan Puma 2500 LSY med sub-spindel, y-axel och drivna verktyg. Vi kan arbeta i stångmaterial upp till 76 mm och med kapade ämnen kan vi svarva upp till en ytterdiameter på 330 mm.
Maskinen gör att vi kan svarva, borra, gänga och fräsa både radiellt och axiellt på detaljen i samma uppsättning. Maskinen minskar antalet bearbetningssteg och säkerställer dessutom kvaliteten.